WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Dehobbytuinder.nl berekent de volgende verzendtarieven:
Postpakket - 6.50 euro / Brievenbuspakket - 4.00 euro
Enveloppen post - 1.99 euro. Vanaf 45,00euro GRATIS

Snelle levering tegen een scherpe prijs!

Contact opnemen? Mail naar: Info@dehobbytuinder.nl

Eazy Plug®

Artikelnr: dht402

Maak gebruik van de
kortings code

Ook leveringen in het
 buitenland

Snelle levering tegen
een scherpe prijs!


Mail naar:
Info@dehobbytuinder.nl

Voorraad: 16

Availability: In voorraad

€ 10,75
(incl. BTW)

Eazy Plug®

Meer afbeeldingen

Product omschrijving

Super makkelijke kant en klaar oplossing voor zaaien en stekken.

Eigenschappen Eazy Plug®

Omschrijving: Organische plug die speciaal is samengesteld voor een optimale kieming van zaden of snelle beworteling van stekken.

Basissamenstelling: Mengeling van veen, perlite, kokosgruis, een basisbemesting en andere componenten welke in verschillende samenstellingen en verhoudingen vermengd kunnen worden.

Voornaamste eigenschappen:

1) Een vooraf bepaalde pH waarde met buffering:

In de productie kan door ons een bepaalde pH waarde aan de pluggen worden meegegeven. Door toevoeging van speciale componenten is deze pH waarde gebufferd, hetgeen betekent dat de Eazy Plug® zijn vooraf bepaalde pH waarde zal behouden, ook na toevoeging van water en/of voedingsstoffen met afwijkende pH waarden. Hierdoor is de pH waarde stabieler, minder gevoelig voor fouten van gebruikers en/of apparatuur en makkelijker te beheersen.

2) Een vooraf bepaalde EC waarde met buffering:

In de productie kan vooraf tevens een bepaalde EC waarde aan de pluggen worden meegegeven. Ook deze is gebufferd, zodat ook de EC waarde niet hoeft te worden opgebouwd naar een specifiek niveau, stabieler op dat niveau blijft en makkelijker te beheersen is.

3) Open structuur waardoor de water/lucht huishouding altijd goed is:

Teveel water geven is bijna niet mogelijk, indien de trays/pluggen gewoon uit kunnen draineren. De Eazy Plug® draineert het teveel aan water uit, waardoor er altijd voldoende lucht overblijft voor een optimaal wortelklimaat.

4) Waterbufferende eigenschappen:

De Eazy Plug® heeft de bijzondere eigenschap dat deze meer water buffert dan zelfs losse grond. Hierdoor komt de plant minder snel in een stress situatie van te weinig water terecht en groeit het stekje beter door, wat vaak teeltverkorting als resultaat geeft. Door deze waterbufferende eigenschappen zal het stekje dus langer over het benodigde water kunnen beschikken, ook als de toevoer daarvan enige tijd stagneert of zelfs stilstaat. Hierdoor ontstaat wederom een stabieler vochtigheidsniveau, wat beter en eenvoudiger te beheersen is en wat minder gevoelig is voor fouten door de gebruiker en/of het systeem van bewatering.

5) Betere stuurbaarheid van de teelt tot een sterkere plant:

Door de water-, EC en pH bufferende eigenschappen van de Eazy Plug® is de plant meer en beter generatief te sturen. Dit kan de kwaliteit van de plant verhogen of indien gewenst het moment van verpotten uitstellen. Door de plant iets later water te geven, of met mate water te geven zal de plant als reactie minder hard groeien. Het droge stof gehalte van de plant word daarmee verhoogd, die hierdoor krachtiger en sterker wordt en meer bloemen kan genereren. Bij steenwol is deze stuurbaarheid aanzienlijk minder en moeilijker omdat een verminderde watertoevoer direct uitwerkt op zowel een te laag vochtigheidgehalte als afwijkende CE en pH waarden.

6) Basisbemesting voor de eerste 2-3 weken:

De pluggen worden door ons voorzien van een basisbemesting voor de kwetsbare eerste 2-3 weken. Na deze periode zult u zelf voor voeding moeten zorgen. Door de opbouw (buffer) van de pluggen kan er eigenlijk geen sprake zijn van overbemesting, waardoor u ook direct vanaf de start al voeding/meststoffen kunt toevoegen. De wijze van voeding/meststoffen toevoegen is daarbij niet anders dan met b.v. steenwol of losse grond, maar de plug gaat er wel op een andere manier mee om. Door de buffer is de kans om een bemestingsfout te maken bij de Eazy Plug® aanzienlijk kleiner dan bij b.v. steenwol of losse grond, welk gebruikersgemak vaak resulteert in een betere groei.

7) Compatibiliteit met steenwol:

Door de opbouw en structuur van de pluggen kunnen deze zonder problemen op en in steenwol slaps en/of blocks worden geplaatst. De wortelgroei zal zonder verdere aanpassingsproblemen vanuit de pluggen voortgaan in de steenwol en ook de complete vochthuishouding blijft gehandhaafd.

8) Ready to use:

De pluggen worden normaal "ready to use"-vochtig aangeleverd, zodat er direct in de pluggen gezaaid of gestoken kan worden. Voor groter gemak beschikken de pluggen over een plantgaatje en/of zaaikuiltje. Indien gewenst kan men na het stekken eventueel de grond rond de stek nog aandrukken.

9) Gestabiliseerd "verlijmde" plug:

De pluggen zullen altijd stevig "verlijmd" als geheel bij elkaar blijven, waardoor er tijdens het sorteren, verspenen of planten slechts een minimale kans op wortelbeschadiging is, het "aanslaan" voorspoedig blijft verlopen en de kans op plantenziekten wordt geminimaliseerd. Zelfs ook als er nog geen wortels zijn.

10) Bij uitdroging van de plug neemt deze weer makkelijk water op:

Zelfs als de pluggen langere tijd bewaard zijn gebleven en volledig uitgedroogd zijn, nemen deze direct en heel makkelijk weer water op. Alle oorspronkelijke eigenschappen blijven daarbij intact.

11) Composteerbaar:

De Eazy Plug® bestaat grotendeels uit organisch materiaal en is als geheel composteerbaar. Hierdoor is de Eazy Plug® eenvoudig af te voeren en na gebruik zelfs als bodemverbeteraar in te zetten.

Gevaren: Voor zover bekend treden er geen allergische reacties op bij mensen. De plug is niet geschikt voor menselijke consumptie.

Bijzonderheden: Het is mogelijk dat er na een langere tijd van opslag een lichte vorming van schimmelpluis optreed. Dit is ongevaarlijk voor de teelt en de mens. Het zal doorgaans verdwijnen na een waterafgift. Ter voorkoming is het raadzaam om de trays/pluggen op een koele plaats (liefst onder de 10˚ C.) te bewaren.

Inh. 1 x 77 pots tray