WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Gratis verzending vanaf €100,00
€4,00 of €6,50 voor pakketpost
€1,99 voor enveloppenpost

Snelle levering tegen een scherpe prijs!

Contact opnemen? Mail naar: Info@dehobbytuinder.nl

Mimosa Pudica (Kruidje-Roer-Me-Niet)

Artikelnr: 15550

Uitgebreid assortiment

Ook leveringen in het
 buitenland

Snelle levering tegen
een scherpe prijs!


Mail naar:
Info@dehobbytuinder.nl

Voorraad: 7

Availability: In voorraad

€ 0,99
(incl. BTW)

Mimosa Pudica (Kruidje-Roer-Me-Niet)

Meer afbeeldingen

Product omschrijving

Kruidje-roer-me-niet.
Het gehele jaar binnen op te kweken bij ca. 20 C, in een zaaibakje en 1 of 2 keer verspenen. Wanneer men de blaadjes aanraakt, vouwen deze zich samen en gaan hangen. Na enige tijd ontvouwen ze zich weer.
Deze leuke kamerplant wordt ongeveer 40 cm groot

Wanneer de zaadjes in het voorjaar zijn gezaaid, dan is het mogelijk dat de planten aan het eind van de zomer gaan bloeien. Onder goede condities kan een bloem tot 2 cm groot worden.

De beste plaats is bij gefilterd zonlicht, maar ook in de volle zon is geen probleem, zolang de plant voldoende water krijgt. Een volwassen plant heeft veel water nodig. Het licht kan het best op heel de plant vallen, zodat van onder tot boven alle bladeren ruim voldoende licht hebben. Het is beter dat steeds dezelfde kant naar de zon staat. De bladeren draaien zich zo, dat ze het meeste licht opvangen, maar de plant kan er niet tegen wanneer de pot te veel gedraaid wordt. De onderste bladeren kunnen geel worden. Deze kunnen verwijderd worden door ze naar boven toe weg te trekken. Als ze naar onder worden weggetrokken, dan kan de steel beschadigen.

Roodverkleuring aan de bladeren door te lage temperatuur. Ook is het mogelijk de plant buiten te plaatsen. Eventueel kan de plant dan begin september weer binnen gehaald worden. Wanneer de plant te koud heeft gestaan, dan kleuren de stengels en bladeren enigszins rood.
Jonge planten hebben een rechtopgaande stengel, maar bij oudere planten zijn ze kruipend.

Botanische naam: Mimosa pudica
Inhoud: 0.75 gram
Merk : Horti Tops