Kweekkasjes en Propagators

Kweekkasjes

Wanneer u uw planten in kweekkasjes plant verlengt u het tuinseizoen. Zo kunt u het hele jaar door genieten van verse groenten en vruchten uit eigen tuin. De belangrijkste redenen om gebruik te maken van kweekkasjes zijn voornamelijk om de vorst van de planten af te houden, insecten te weren en de planten te onthouden van andere schadelijke invloeden. Er is licht nodig voor de gewassen om te groeien, maar houdt rekening met vorm en volume van de lichtinval.

Naast de elementen licht, luchtvochtigheid en temperatuur is ook de manier van watergeven een element om rekening mee te houden.
–    Geef de planten in de kweekkasjes water in de ochtend, het water kan dan nog verdampen. Als u de planten in de avond water geeft kan dit leiden tot schimmelvorming, doordat de planten de hele nacht vochtig blijven.
–    Het wat mag niet te koud en niet te warm zijn.  

Soorten kweekkasjes
Er zijn verschillende soorten kweekkasjes op de markt. De Hobbytuinder biedt een breed assortiment aan kweekkasjes aan, voor iedere hobbytuinder zit er wel een geschikt kweekkasje bij.
–    Er zijn de zogenoemde koude kweekkasjes, deze kweekkasjes hebben vaak een stalen frame met een dek van versterkt polyethyleen. Deze kweekkasjes moeten in de winter eventueel verwarmd worden.
–    Een groeitunnel met vliesdoek beschermd uw gewassen tegen kou en warmte, insecten en schade door een te felle zon. Gemakkelijk over uw gewassen in de grond te zetten.
–    Een propagator is een bak met kap welke er voor zorgt dat planten geschermd staan. Gemakkelijk te plaatsen op uw vensterbank.
–    De propagator met verwarming is erg geschikt voor het snel en gezond opkweken van moeilijk ontkiembare zaden en stekjes. Deze kweekkasjes zijn geschikt voor hoge of lage omgevingstemperaturen.

De Hobbytuinder
Van kweekkasjes tot kweekpotten en van voeding & bemesting tot bloemen- en plantenzaden, De Hobbytuinder heeft alles voor iedere hobbytuinder in huis. Onze webshop heeft een uitgebreid assortiment met snelle levering en tegen een scherpe prijs. Mist u iets in onze webshop? Neem dan contact met ons op. 

Bekijk het volledige assortiment