WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Gratis verzending vanaf €100,00
€4,00 of €6,50 voor pakketpost
€1,99 voor enveloppenpost

Snelle levering tegen een scherpe prijs!

Contact opnemen? Mail naar: Info@dehobbytuinder.nl

Ananaskers - Physalis Edulis

Artikelnr: 12009

Uitgebreid assortiment

Ook leveringen in het
 buitenland

Snelle levering tegen
een scherpe prijs!


Mail naar:
Info@dehobbytuinder.nl

Voorraad: 8

Availability: In voorraad

€ 1,29
(incl. BTW)

Ananaskers - Physalis Edulis

Meer afbeeldingen

Product omschrijving

Ananaskers of Physalis.

De goudbes (Physalis peruviana), ananaskers, incabes, Kaapse kruisbes of Kaapse goudbes is een tot twee meter hoge, eenjarige, kruidachtige plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae).
De plant heeft breed vertakte zijscheuten. De bladeren, de bloemstelen en de kelken zijn bezet met zachte haren. De afwisselend geplaatste bladeren zijn 10-17 cm lang, groen en hartvormig, met gekartelde randen.
De bloemen komen solitair uit de bladoksels en vertakkingen van stengels. De klokvormige kelk bestaat uit vijf driehoekige delen. Na de bloei vormt de kelk zich tot een omhulsel van de bes.

De vrucht is een oranje, 1-2 cm grote bes, die omhuld blijft door de lichtbruine kelk. Het sappige, lichtoranje vruchtvlees bevat kleine zaden. Het smaakt aromatisch en zoet tot zoetzuur.
De vrucht, de goudbes, wordt in Nederland vooral rond de kerstperiode in de supermarkt aangeboden, maar de vruchten kunnen het hele jaar op de markt worden gekocht. Vaak worden ze in de handel aangeboden onder de geslachtsnaam Physalis. In gedroogde vorm worden ze wegens vermeende voordelen voor de gezondheid vermarkt als superfood onder naam incabes. Een andere soort uit hetzelfde geslacht met eetbare vruchten is de tomatillo (Physalis philadelphica).

Vanaf half maart in een kweekbakje bij 20øC of later buiten onder glas. Na verspenen in potten, in een kasje of buiten uitplanten.

Botanische naam: Physalis edulis
Inhoud: 0.5 gram
Kenmerk: Vruchtgroente
Merk : Horti Tops