WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Gratis verzending vanaf €100,00
€4,00 of €6,50 voor pakketpost
€1,99 voor enveloppenpost

Snelle levering tegen een scherpe prijs!

Contact opnemen? Mail naar: Info@dehobbytuinder.nl

Koolraap "Wilhelmsburger " - Brassica napus

Artikelnr: 12412

Uitgebreid assortiment

Ook leveringen in het
 buitenland

Snelle levering tegen
een scherpe prijs!


Mail naar:
Info@dehobbytuinder.nl

Voorraad: 6

Availability: In voorraad

€ 0,87
(incl. BTW)

Koolraap "Wilhelmsburger " - Brassica napus

Meer afbeeldingen

Product omschrijving

Koolraap - Wilhelmsburger

Koolraap is een plant uit de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae). Een koolraap is de wortel van deze plant. Het jonge blad wordt 'snijmoes' of 'snijkool' genoemd en wordt eveneens gegeten. Koolraap werd vroeger in het Friese kleigebied, de Bommelerwaard, Gelderland, Noord-Limburg en Noord-Brabant verbouwd voor zowel dierlijke (veevoer) als menselijke consumptie.
Tegenwoordig wordt het weinig meer gegeten en is het een van de zogenoemde vergeten groenten.

Koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool (Brassica oleracea) en knolraap (Brassica rapa) (ook meiraap of meiknolletje genoemd) en wordt vaak met de laatste verward. Dit komt niet alleen doordat de koolraap vaak knolraap genoémd wordt maar ook doordat sommige rassen knol- of meiraap erg op koolraap lijken. Om de verwarring nog groter te maken worden beide soorten ook wel kortweg raap genoemd.

Koolraap wordt ter plaatse gezaaid en uitgeplant, en kan op alle grondsoorten worden geteeld. Maar het beste gedijt hij op lichte kleigrond. Koolrapen worden in de regel begin juni gezaaid omdat eerder zaaien vezelige, houtige knollen geeft. De zaai- en plantafstand is 50 x 40 cm. Voor uitplanten wordt eind mei/begin juni buiten op zaaibed gezaaid en 6 tot 8 weken later uitgeplant. Te diep planten geeft een minder mooie knolvorm. In oktober/november worden de 1,5 kg zware knollen geoogst.
De knollen kunnen bij 1 °C tot zes maanden bewaard worden. De knollen worden geschild en in staafjes gesneden, gekookt gegeten. Ze hebben een zoetige smaak. Rauw zijn ze niet bijzonder smakelijk.

Botanische naam: Brassica napus var. nap.
Inhoud: 5 gram
Kenmerk: Koolsoorten
Merk : Horti Tops