WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Gratis verzending vanaf €100,00
€4,00 of €6,50 voor pakketpost
€1,99 voor enveloppenpost

Snelle levering tegen een scherpe prijs!

Contact opnemen? Mail naar: Info@dehobbytuinder.nl

Krulandijvie De Meaux - Cichorium endivia

Artikelnr: 12020

Uitgebreid assortiment

Ook leveringen in het
 buitenland

Snelle levering tegen
een scherpe prijs!


Mail naar:
Info@dehobbytuinder.nl

Voorraad: 4

Availability: In voorraad

€ 0,87
(incl. BTW)

Krulandijvie De Meaux - Cichorium endivia

Meer afbeeldingen

Product omschrijving

Krulandijvie - De Meaux ( Frisee Andijvie )

Andijvie 'de Meaux' is een krulandijvie met mooi gekruld blad en een vol geel hart, het is een sterk ras dat speciaal geschikt is voor de herfstteelt. Het ras is niet of nauwelijks gevoelig voor schieten en de kroppen die tot laat in het najaar geoogst kunnen worden zijn zeer groot.

Ter plekke zaaien vanaf eind juni tot half juli, soms is het ook nog mogelijk om in augustus te zaaien. Houd een plantafstand aan van ongeveer 30 x 35 centimeter, dichter op elkaar planten levert geen hogere opbrengst op en het risico van smet is groter. Voor een mooi geel hart kunnen de planten worden afgedekt of de buitenste bladeren kunnen om de krop gebonden worden.
Telen op een losse (zand)grond met voldoende kalk. Regelmatig water geven om de grond vochtig te houden. Bij wisselteelt kunnen de meeste bladgewassen geteeld worden op het stuk grond waar eerder koolgewassen stonden.

Andijvie kan na 2 tot 3 maanden, rond augustus tot eind september, geoogst worden. De andijvie laten staan is ook mogelijk, bescherm de planten dan wel zodra het flink kouder wordt.

Botanische naam: Cichorium endivia
Inhoud: 3 gram
Kenmerk: Bladgroente
Merk : Horti Tops