WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Gratis verzending vanaf €100,00
€4,00 of €6,50 voor pakketpost
€1,99 voor enveloppenpost

Snelle levering tegen een scherpe prijs!

Contact opnemen? Mail naar: Info@dehobbytuinder.nl

Pastinaak "Guernsey" - Pastinaca sativa

Artikelnr: 12445

Uitgebreid assortiment

Ook leveringen in het
 buitenland

Snelle levering tegen
een scherpe prijs!


Mail naar:
Info@dehobbytuinder.nl

Voorraad: 7

Availability: In voorraad

€ 0,99
(incl. BTW)

Pastinaak "Guernsey" - Pastinaca sativa

Meer afbeeldingen

Product omschrijving

Pastinaak of Pinksternakel.

Pastinaak, Pastinaca sativa subsp. sativa, pinksternakel of witte wortel is een plant uit de schermbloemenfamilie, Apiaceae. Het is een circa 20 cm lang wortelgewas met een zoete anijsachtige smaak en een crème-witte kleur. Door de lengte van de penwortel is de groente niet geschikt voor teelt op kleigronden.
De pastinaak wordt doorgaans in de tweede helft van april gezaaid. Bij vroeger zaaien gaat de plant al in het eerste jaar bloeien. Hoewel de pastinaak al in de zomer kan worden geoogst wordt hij meestal gezien als wintergroente. Vaak wacht men met rooien tot er een koude periode is geweest, dit zou de smaak ten goede komen. Oogsten is de hele winter door mogelijk omdat de wortel in de grond niet dood vriest.

Net als de winterwortel kan pastinaak zowel rauw als gekookt of gestoofd worden gegeten. De pastinaak kan ook gebakken worden of tot stamppot verwerkt. Gefrituurd lijkt hij op aardappelchips.
De pastinaak wordt onder andere gebruikt als ingrediënt van hutspot en maakte deel uit van de hutspot zoals die bij het Leidens ontzet van 1574 werd gegeten. Wordt ook vaak als smaakverfijner gebruikt in soep.

Botanische naam: Pastinaca sativa
Inhoud: 5 gram
Kenmerk: Knol & wortel groente
Merk : Horti Tops