Ananaskers – Physalis Edulis

1,49 incl. BTW

Ananaskers of Physalis.

De goudbes (Physalis peruviana), ananaskers, incabes, Kaapse kruisbes of Kaapse goudbes is een tot twee meter hoge, eenjarige, kruidachtige plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae).
De plant heeft breed vertakte zijscheuten. De bladeren, de bloemstelen en de kelken zijn bezet met zachte haren. De afwisselend geplaatste bladeren zijn 10-17 cm lang, groen en hartvormig, met gekartelde randen.
De bloemen komen solitair uit de bladoksels en vertakkingen van stengels. De klokvormige kelk bestaat uit vijf driehoekige delen. Na de bloei vormt de kelk zich tot een omhulsel van de bes.

De vrucht is een oranje, 1-2 cm grote bes, die omhuld blijft door de lichtbruine kelk. Het sappige, lichtoranje vruchtvlees bevat kleine zaden. Het smaakt aromatisch en zoet tot zoetzuur.
De vrucht, de goudbes, wordt in Nederland vooral rond de kerstperiode in de supermarkt aangeboden, maar de vruchten kunnen het hele jaar op de markt worden gekocht. Vaak worden ze in de handel aangeboden onder de geslachtsnaam Physalis. In gedroogde vorm worden ze wegens vermeende voordelen voor de gezondheid vermarkt als superfood onder naam incabes. Een andere soort uit hetzelfde geslacht met eetbare vruchten is de tomatillo (Physalis philadelphica).

Vanaf half maart in een kweekbakje bij 20C of later buiten onder glas. Na verspenen in potten, in een kasje of buiten uitplanten.

Tijdelijk uitverkocht

Artikelnummer: 12009 Categorieën: , ,

Beschrijving

Botanische naam: Physalis edulis
Inhoud: ca. 0,5 gram
Kenmerk: Vruchtgroente
Merk : Horti Tops

Extra informatie

Gewicht 0,01 kg
Lijst Beschrijving