Radijs “Cherry Belle” – Raphanus sativus

1,12 incl. BTW

Radijs Cherry Belle.
Dit ras wordt niet snel voos en geeft heerlijke radijsjes als ze niet te dicht opeen staan.
Het eetbare deel van de plant, een bol met wit vlees, is een deel van de gezwollen ondergrondse stengel net boven de wortel . De schil heeft verschillende kleuren. De rode kleur is het meest bekend, maar er zijn ook variëteiten (rassen) met een witte en roodwitte tint.

De bol van de radijs wordt meestal rauw gegeten, eventueel dippen in zout. Bij het ouder worden gaat de radijs een stengel vormen en gaat vanaf dat moment in kwaliteit achteruit. Het scherpe, peperachtige van de smaak kan verzacht worden door de rode buitenkant af te pellen.

Zaaien: van half februari tot half maart  onder glas of van half maart tot half augustus direct in de volle grond. Zaai breedwerpig (het zaad zo goed mogelijk verdeeld over het zaaibedje) of op regeltjes (geultjes)  met een regelafstand van 20 cm. Bij het breedwerpig zaaien het zaad circa 1 cm diep inharken en de grond daarna aandrukken. Na opkomst van het zaaisel dunt u iets uit (het teveel aan plantjes verwijderen) zodat er tussen de overgebleven plantjes circa 5 cm ruimte is. Radijs groeit het beste op wat losse grond en heeft weinig warmte nodig. De grond goed vochtig houden want krijgen de radijsje te weinig water dan worden ze scherp van smaak.

Oogst: vanaf 3-5 weken na de uitzaai; radijs is snel klaar dus ook ideaal voor een kindertuintje.

Tip: zaai om de 14 dagen wat radijs, dan kunt u de hele zomer door oogsten.

Botanische naam: Raphanus sativus
Inhoud: 10 gram
Kenmerk: Knol & wortel groente
Merk : Horti Tops

Tijdelijk uitverkocht

Artikelnummer: 12556 Categorieën: , ,

Beschrijving

Botanische naam: Raphanus sativus
Inhoud: 10 gram
Kenmerk: Knol & wortel groente
Merk : Horti Tops

Extra informatie

Gewicht 0,025 kg
Lijst Beschrijving