Kaasjeskruid – Malva sylvestris

1,49 incl. BTW

Kaasjeskruid (groot)

Het groot kaasjeskruid is een 1m tot 1,5m hoge vaste plant uit de kaasjeskruidfamilie (Malvaceae).
Regionale namen zijn onder meer hemdeknoopjes, juvverrooske, kasekenskruid, kattekaasjes, kerkbloem, mastellekens, mastellekenskruid en pastellekens. Voor de oorsprong van de botanische naam Malva zijn ten minste twee verklaringen. De eerste verklaring stelt dat Malva is afgeleid van het Oudgriekse woord ‘malassoo’ = verzachten. De tweede verklaring is dat Malva is afgeleid van het Hebreeuwse woord ‘malluah’ = saladeachtige groente. De naam kaas is afgeleid van de vruchtvorm, die iets van een Goudse kaas wegheeft.

De plant heeft drie- tot zevenlobbige, handvormige bladen. De 2,5-4 cm grote, roze bloemen hebben veel meeldraden, die tot een androgynofoor samengegroeid zijn. De bloemen groeien met twee of meer bijeen in de bladoksels.
De bloeiperiode loopt van mei tot in september. De vijf roze kroonbladen zijn iets ingesneden en hebben donkere strepen. De vrucht is een splitvrucht.

Vanaf april t/m juli zaaien op zaaibed of in regeltjes; iets uitdunnen of verspenen, nadien buiten of in bloempotten uitplanten.

Tijdelijk uitverkocht

Artikelnummer: 11095 Categorieën: ,

Beschrijving

Vers blad en jonge scheuten zijn geschikt voor in salades.
Als thee (getrokken van blad en bloemen) effectief tegen keelontsteking.

Botanische naam: Malva sylvestris
Inhoud: 1 gram
Merk : Horti Tops

Extra informatie

Gewicht 0,01 kg
Lijst Beschrijving