Rodekool Roodkop – Brassica oleracea

0,92 incl. BTW

Rode kool “Roodkop”.

Tussen de rassen komen verschillen in kleur voor. Het oude Nederlandse ras Negerkop heeft de donkerste kleur. Deze rasnaam mag echter niet meer gebruikt worden, omdat deze discriminerend zou zijn. Op verzoek van Engeland, de Engelse rasnaam was Niggerhead, is daarom indertijd door de Europese Commissie besloten de naam te veranderen in Roodkop.

Rodekool is een harde groente. Het kan rauw gegeten worden als het wordt fijngeraspt, maar dan alleen in kleine hoeveelheden. Wordt de kool lang gemarineerd in bijvoorbeeld yoghurt dan wordt het zachter en is het als salade makkelijker te verteren.
Gekookt behoort rodekool tot de traditionele wintergroenten. Meestal wordt rodekool fijngesneden of geraspt gegeten. De kooktijd bedraagt dan ten minste 20 minuten in ruim water.
Om de kool wat zachter te maken wordt soms een kleine hoeveelheid azijn toegevoegd. De smaak kan aangepast worden door de toevoeging van kruidnagel, laurier, kaneel en/of suiker, rode wijn maar vooral ook in blokjes gesneden appel. Ook rozijnen kunnen een aanvulling vormen. Soms wordt de kool gebonden met maïzena of bloem. Om te voorkomen dat de kool blauw wordt kan citroensap toegevoegd worden. In de traditionele Nederlandse keuken past rodekool goed bij rood vlees of wild.

Vanaf begin april tot half mei zaaien in de volle grond op een zaaibed en ca. 5-6 weken later uitplanten.

Botanische naam: Brassica oleracea
Inhoud: 2 gram
Kenmerk: Koolsoorten
Merk : Horti Tops

28 op voorraad

Uitgebreid assortiment
Ook leveringen in het buitenland
Snelle levering tegen een scherpe prijs!
Mail naar: info@dehobbytuinder.nl

Artikelnummer: 12275 Categorieën: , ,

Extra informatie

Gewicht0.01 kg
Lijst Beschrijving