Potten en Trays

Kweekpotten

Voor elke hobbytuinder en kweker zijn kweekpotten onmisbaar. Kweekpotten zorgen er voor dat de schade aan de wortels van tuinplanten, vaste planten en zelfs bomen, minimaal is wanneer ze uit de pot worden gehaald en worden ingeplant. Wanneer de planten in de pot gekweekt zijn, ondervinden ze minder stress bij het inplanten, daardoor groeien ze  weer sneller door in de nieuwe groeiplek. Door het gebruik van kweekpotten is de beperking van het plantseizoen, voorjaar en najaar, verdwenen. In kweekpotten kunnen planten het hele jaar door gekweekt worden, behalve wanneer het vriest. Al met al veel voordelen voor iedere hobbytuinder om te kweken in kweekpotten.

Kweekpotten bij De Hobbytuinder
Bij De Hobbytuinder vindt u kweekpotten in alle soorten en maten.
Zo vindt u er de wel bekende zwarte kweekpotten met drainagegaten, de potten hebben de formaten van 11 liter tot 18 liter.

Handige zaai- of stekpotjes zijn er in 6 cm en 8 cm, het overpotten met deze zogenoemde turfpotjes is zeer gemakkelijk, omdat de plant met het potje in de grond kan worden geplaatst. Het wortelgestel raakt hierdoor niet beschadigd bij overplanten.

Wilt u graag orchideeën planten? Orchideeën doen het goed wanneer er licht op het wortelgestel komt. Vandaar dat de plastic orchideeënpotjes transparant zijn.

Naast alle kweekpotten vindt u nog meer kweekartikelen op de webshop.
–    Bevloeingsmatten
–    Clonex in verschillende hoeveelheden
–    Cocosbricks & Cocosplugs
–    Grondverwarmingskabels in verschillende lengtes
–    Stekpoeder
–    Thermostaten
–    TCL Groei- en bloeilampen
–    Verwarmingsmatten in verschillende formaten

De Hobbytuinder
Van kweekpotten tot voeding en van ongediertebestrijding tot bloemen- en plantenzaden, iedere hobbytuinder kan zijn volledige hobbytuinderskit aanschaffen en aanvullen op de webshop.
Wij bieden een zeer uitgebreid assortiment aan met snelle levering en tegen een scherpe prijs. En vindt u iets niet in onze webshop, dan kunt u contact met ons opnemen en zorgen wij er voor dat we in al uw tuindersbehoeftes kunnen voorzien.

Bekijk het volledige assortiment