Koolraap “Champion” – Brassica napus

0,99 incl. BTW

Koolrapen Campion of Engelse Roodkop.
Een van de beste koolraaprassen, met zacht, geel ‘vlees’. Zeer smakelijk en niet moeilijk te telen.

Zaaien: in mei-juni op rijen of regels in de vollegrond. Ze groeien op alle gronden, maar hebben het liefst een zavel- of lichte kleigrond. Houd tussen de regels 50 cm afstand aan. Bij te vroege zaai loopt u de kans dat de rapen verhouten. Na opkomst uitdunnen (het teveel aan planten wegnemen). Houd om de 40 cm een plant in de rij aan. Dan hebben de rapen voldoende ruimte voor een goede ontwikkeling. De uitgedunde plantjes kunt u elders opnieuw uitplanten. Plant ze vooral niet diep, dat verhindert een goede knolvorming. Te sterke groei kan ‘holle koppen’ veroorzaken. Niet te veel mesten dus. Te veel stikstof veroorzaakt een minder goede smaak. Zorg dat de grond steeds vochtig blijft. Rapen zijn gevoelig voor gebrek aan borium: ze krijgen dan een kurkachtige huid, binnenin ontstaan glazige plekken en de rapen kunnen gaan rotten.

Oogst: in oktober-november.

Koolraap is een plant uit de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae). Een koolraap is de wortel van deze plant. Het jonge blad wordt ‘snijmoes’ of ‘snijkool’ genoemd en wordt eveneens gegeten. Koolraap werd vroeger in het Friese kleigebied, de Bommelerwaard, Gelderland, Noord-Limburg en Noord-Brabant verbouwd voor zowel dierlijke (veevoer) als menselijke consumptie.
Tegenwoordig wordt het weinig meer gegeten en is het een van de zogenoemde vergeten groenten.

Koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool (Brassica oleracea) en knolraap (Brassica rapa) (ook meiraap of meiknolletje genoemd) en wordt vaak met de laatste verward. Dit komt niet alleen doordat de koolraap vaak knolraap genoémd wordt maar ook doordat sommige rassen knol- of meiraap erg op koolraap lijken. Om de verwarring nog groter te maken worden beide soorten ook wel kortweg raap genoemd.

De knollen kunnen bij 1 °C tot zes maanden bewaard worden. De knollen worden geschild en in staafjes gesneden, gekookt gegeten. Ze hebben een zoetige smaak. Rauw zijn ze niet bijzonder smakelijk.

Botanische naam: Brassica napus var. nap.
Inhoud: 5 gram
Kenmerk: Koolsoorten
Merk : Horti Tops

4 op voorraad

Uitgebreid assortiment
Ook leveringen in het buitenland
Snelle levering tegen een scherpe prijs!
Mail naar: info@dehobbytuinder.nl

Artikelnummer: 12410 Categorieën: , ,

Beschrijving

Botanische naam: Brassica napus var. nap.
Inhoud: 5 gram
Kenmerk: Koolsoorten
Merk : Horti Tops

Extra informatie

Gewicht 0,01 kg
Lijst Beschrijving